Stadsfietsen

Mooi, praktisch en van goede kwaliteit

Fietsen die klasse uitstralen voor alledaags gebruik

Stadsfietsen komen voor in duizenden verschillende vormen, kleuren en groottes. Vind je comfort belangrijk? Of zoek je eerder naar flitsend model waarmee je opvalt op straat? Als je weet wat je wil zorgen wij voor het model dat aan jouw noden voldoet. En bovendien zorgen we voor oerdegelijk onderhoud waardoor je fiets jaren zal meegaan.

stadsfietsen

Veilig en makkelijk onderweg

Twijfel nooit meer om de fiets te nemen. Vind bij ons de fiets waar je comfortabel op rijdt voor uren fietsplezier.

Zekerheid voor de toekomst

Door de stevige materialen en technische innovatie gaan onze modellen jaren mee.

Geschikt voor elke omgeving

Van woon-werkverkeer door de stad, tot aangename fietstochten in de natuur. Reis doorheen het land met een fiets die voor elk terrein geschikt is.

Goed verzekerd de baan op

Heb je al gedacht aan een fietsverzekering? Fietsen Van der Veken werkt samen met twee betrouwbare partners zodat je met een veilig gevoel kunt fietsen. Bekijk meer info op hun website of vraag ernaar bij één van onze collega’s.  

Alles er op en er aan.

Helmen, outfits, poetsgerief, fietszakken, verlichting, … Noem maar op en wij zetten je graag op weg met de essentials.

Hoe kies je een stadsfiets?

Waar moet je op letten als je een nieuwe fiets kiest? We gidsen je hieronder in de 4 belangrijkste stappen door het proces. 

1. Model

We starten met het onderscheid tussen een vrouwen- en een mannenmodel. Een vrouwenmodel heeft geen middenstang en dat heeft een interessante geschiedkundige reden. Fietsen werden aanvankelijk voornamelijk gebruikt door mannen. De stang die alle fietsen toen had, was niet praktisch met de lange rokken die vrouwen droegen in die tijd. Er werd dus een nieuw model ontworpen. De reden dat huidige modellen nog steeds een lage buis hebben is grotendeels traditie. Het kost producenten bovendien meer materiaal om deze fietsen te maken. Het verschil tussen mannen- en vrouwenfietsen komt momenteel eigenlijk meer neer op comfort en een makkelijkere opstap. Bij racefietsen is er wel een verschil in design dat aangepast is naar de verschillende lichaamsproporties.

Verder zijn verschillende fietsen ontworpen voor verschillende doelen. Stevige stadsfietsen kunnen tegen een stootje, luxe stadsfietsen hebben maximaal comfort en toerfietsen zijn ideaal voor lange afstanden. Verder zijn er ook plooifietsen.

2. Merk

Voor stadsfietsen werken wij enkel met premium merken.

3. Versnellingen

Versnellingen op een fiets hebben veel invloed op het fietsgedrag. Meer versnellingen maken het makkelijker, vooral op heuvels of moeilijke wegen. Ze kunnen het onderhoud iets moeilijker maken. 7 versnellingen is een goede standaard die het beste van 2 werelden biedt.

Als je kiest voor een kettingkast rond je ketting zal je minder onderhoud nodig hebben. Deze modellen zijn doorgaans iets duurder.

4. De juiste maat

Het passen van je fiets is even belangrijk als het passen van je schoenen. Veel mensen zoeken een stadsfiets waar ze comfortabel op zitten. 

De maat van je fiets is verbonden met de afmetingen van het frame. Welke frame maat het best is voor jouw hangt af van de lengte van je binnenbeen. Er zijn formules en tabellen die je hierbij kunnen helpen. Maar uitvinden welke maat geschikt is voor jou, test je best in levende lijven.

Kom langs en wij bekijken welke opties er voor jou beschikbaar zijn. Of test hoe het fietsen voelt. Want we kunnen het belang van een testrit niet genoeg benadrukken!

Plan je testrit bij fietsen Van der Veken

En ondervind welke fiets voor jou ideaal is!

Meer weten over stadsfietsen?

Er komt veel meer kijken bij een nieuwe fiets. Met de basis kom je al ver, maar wie graag meer leest over de details kan hier terecht.

Bij stadsfietsen komen vooral velgremmen voor. Dit zijn standaard remmen met remblokjes die je af en toe moet vervangen. Ze zijn veilig en makkelijk te onderhouden. Schijfremmen zijn extra veilig en slijten niet. Ze zijn iets duurder. Het systeem dat de remmen activeert kan ook verschillen. Standaard is dit mechanisch, met draden die door een casing lopen. Maar er bestaan ook hydraulische remmen, al komen die vooral voor bij racefietsen.

Deze onderdelen zijn niet bepalend voor het model van je fiets, maar kunnen voor heel veel mensen wel de doorslag geven bij de aankoop van een fiets. 

Een mooi leren stuur of een makkelijke grip aan de remmen? Een zacht gelzadel of liever iets harder? Veringen die schokken opvangen of een lichter model voor meer beweeglijkheid? Kom langs en we bespreken al je noden en vragen.

De banden op je stadsfiets hangen samen met het model en dus het doel van je fiets. Comfortabele modellen hebben dikkere banden en sportievere types zullen dunnere banden hebben.

De keuze voor accessoires hangt af van waar je de fiets voornamelijk voor gebruikt. Wij hebben materiaal voor al jouw vragen. Regenbestendig materiaal, fietszakken, zadels, verlichtingen en nog veel meer.

Alternatieven

Elektrische fietsen

Electrische fietsen zijn aangedreven door een batterij die je oplaadt. De hoeft dus minder hard te trappen en je gaat sneller vooruit. Het is dé fietstrend van de afgelopen jaren. Elektrische fietsen zijn dus ideaal voor wie makkelijker langere afstanden aflegt.

Racefietsen

Bij stadsfietsen zijn er sportieve modellen. Maar een racefiets is het echte werk. Als jij je innerlijk Wout Van Aert naar boven wilt halen hebben wij het geschikte model voor jou. Voor zowel beginners als voor experts.

Nog vragen?

Stuur ze door of kom langs en wij helpen je meteen verder.