Speed pedelecs

Meer dan een gewone fiets

Krachtig fietsen dankzij de aandrijving

De speedpedelec is met zijn onstuitbare opmars begonnen.
Door hun topsnelheid en efficiënte batterijen worden deze fietsen voor steeds meer mensen een perfecte vervanger voor autoverkeer. En terecht!
 
Kies je voor privé aankoop of via de werkgever voor een fietsleaseplan? Wij helpen je graag op weg om de juiste keuze te maken.
 

Fietsen Van der Veken is exclusief verdeler van Stromer!

speedpedelecs

Actiemaand bij Stromer

Krijg meer bereik cadeau!

U speelt met het idee om een Stromer aan te schaffen of naar een nieuw Stromer model over te schakelen? Kom dan zeker langs in onze winkel. Want van 1 september tot 31 oktober geven we u meer bereik cadeau! 

Bij aankoop van een ST1, ST2 of ST3 profiteert u immers
van een accu-upgrade en dus extra bereik. Zolang de voorraad strekt. 

Ons winkelteam verheugt zich op uw bezoek. 

Stromer ST5 tijdelijk aan verlaagde prijs!

De Executive onder de speed pedelecs, de Stromer ST5
Het onovertroffen vlaggenschip met een maximaal motor vermogen van maar liefst 850W, volledig geïntegreerde accu van 983Wh, een strak design en exclusieve high-end componenten zoals Shimano XTR Di2, Supernova M99 koplamp, krachtige TRP remmen, Alex Rims, enz… voor de hoogste prestaties en uitstekende rijdynamiek.
 
Deze topper is tijdelijk & beperkt beschikbaar
voor de prijs van € 7990 i.p.v. € 9828!
 

Ons winkelteam verheugt zich op uw bezoek. 

power

In tegenstelling tot gewone elektrische fietsen stopt de ondersteuning bij een pedelec niet bij 25 km/u. Er zit dus enorm veel kracht achter.

Lange afstanden worden een makkie

Door de efficiëntie van de batterijen kunnen de fietsen makkelijk grote afstanden afleggen. Perfect voor wie wil afstappen van woon-werk verkeer met de auto.

Innovatief

Constante vernieuwing brengt dit type fiets naar de voorgrond op verschillende vlakken. Zowel mechanisch als technologisch.

Goed verzekerd de baan op

Heb je al gedacht aan een fietsverzekering? Fietsen Van der Veken werkt samen met twee betrouwbare partners zodat je met een veilig gevoel kunt fietsen. Bekijk meer info op hun website of vraag ernaar bij één van onze collega’s.  

Alles er op en er aan.

Helmen, outfits, poetsgerief, pedalen, schoenen, tassen, … . Noem maar op en wij helpen je graag op weg.

Hoe kies je een speed pedelec?

Waar moet je op letten als ik een speed pedelec kies? We gidsen je hieronder in de 4 belangrijkste stappen door het proces. 

1. Merk

Voor speed pedelecs werken wij onder andere met Stromer. 

Stromer is dé grote naam als het om speed pedelecs gaat. De zwitserse pionier zorgt voor het beste design en constante innovatie.

2. Aandrijving

Het tweede grootste aandachtspunt is de aandrijving. Daarbij kijken we vooral naar de locatie van de motor. Een voorwielmotor is het meest eenvoudig. Het is makkelijk te combineren met verschillende versnellingssystemen en is meestal goedkoper. Het kan wel moeilijker zijn in bochten omdat de aandrijving vooraan zit. Een achterwielmotor hangt samen met het derailleur versnellingssysteem. Het daarom een complexer systeem. Het aanstuwen voelt wel iets sportiever een natuurlijker. Een middenmotor heeft geen van de nadelen die de andere systemen hebben. Deze is dan ook vaak iets duurder. 

3. Accu

Het type batterij brengt ook veel mogelijkheden met zich mee. Sommige batterijen zijn afneembaar, anderen niet. Sommige accu’s laden sneller op, en anderen gaan langer mee. Deze verschillen zorgen ook voor diverse gewichten. Accu’s die langer meegaan zullen in het algemeen een aantal kilo’s aan de fiets toevoegen. De locatie van de accu bepaalt hoe dit gewicht verdeelt wordt. Een accu aan/op het frame verdeelt het gewicht centraal en een accu op het bagagerek verplaatst het zwaartepunt naar achteren. 

Elke batterij heeft dus zijn eigen eigenschappen. De batterij in combinatie met de motor zorgen voor verschillende vermogens. Het totaal zorgt voor een andere actieradius. Dit wil zeggen de afstand die je kan afleggen met een volle accu. Het handigst is om voor jezelf uit te maken of je eerder lange afstanden gaat afleggen of liever makkelijker en sneller oplaadt.

4. De juiste maat

Het passen van je fiets is even belangrijk als het passen van je schoenen. Ook bij speed pedelecs. Je mag je nooit ongemakkelijk op je fiets voelen. Een te grote of te kleine fiets kan zorgen voor krampen, rug- of nekpijn en op lange termijn blessures.

De maat van je fiets is verbonden met de afmetingen van het frame. Welke frame maat het best is voor jouw hangt af van de lengte van je binnenbeen. Er zijn formules en tabellen die je hierbij kunnen helpen. Maar uitvinden welke maat geschikt is voor jou, test je best in levende lijven.

Kom langs en wij bekijken welke opties er voor jou beschikbaar zijn. Of test hoe het fietsen voelt. Want we kunnen het belang van een testrit niet genoeg benadrukken!

Plan je testrit bij fietsen Van der Veken

En ondervind welke fiets voor jou ideaal is!

Meer weten over speed pedelecs?

Een speed pedelec is geen vlugge aankoop. Ze zijn vaak een serieuze investering en het is dus belangrijk om je hier goed over te informeren. Hieronder kan je alvast wat extra info vinden, maar kom zeker eens langs in één van onze winkels om je vragen te stellen.

In België is een BA-fiets verzekering verplicht, alsook een AM-rijbewijs (bromfiets) of B-rijbewijs (auto) . Daarnaast heb je ook een helmplicht. 

Door de grote snelheden die de speed pedelec behaalt zijn de remmen van groot belang. Bij dit type fietsen wordt bijna altijd voor schijfremmen gekozen, vaak met een hydraulisch systeem. Door de grote snelheden is dit het veiligst, vooral bij regenweer. Ook qua onderhoud en vervanging is dit de beste optie.

Er zijn tal van accessoires voor een speed pedelec. Denk bijvoorbeeld aan zadels, tassen, spatborden, kledij, helmen, …

vele van deze zaken zijn individueel toe te voegen. Als je niet van plan bent veel in de winter te fietsen vallen er al wat zaken weg.

Alternatieven

Elektrische fietsen

De pedelec behoort technisch gezien tot deze categorie, maar we maken toch een onderscheid omdat de verschillen heel groot zijn. Elektrische fietsen behalen niet de topsnelheden die de pedelecs wél halen. Als je veiligheid en comfort belangrijk vindt, raden we aan om ook deze categorie een kijkje te nemen.

Nog vragen?

Stuur ze door of kom langs en wij helpen je meteen verder.