Mountainbikes

Alle terreinen worden bereikbaar

Intensief sporten in de mooiste omgevingen

Nooit meer zal jij een weg moeten afslaan. Elk gravelpadje, bosweggetje en slijk parcours kan je trotseren. Mountainbiken is de perfecte sport om kracht en uithouding te trainen in de gezonde buitenlucht. Bovendien kan je toffe plekjes ontdekken waar je anders nooit zou komen. En dit moet natuurlijk gepaard gaan met een ideale fiets.

mountainbikes

Voor alle terreinen

Al onze mountainbikes zijn voorzien om de meest robuuste terreinen te kunnen trotseren en de steilste bergen te beklimmen.

Weinig onderhoud nodig

Een beetje modder aan de ketting kan deze fietsen niet deren. Alle onderdelen zijn gemaakt om stoten en botsen te doorstaan.

Snelheid voor rit

Klimmen, steil bergaf of een hobbelig padje. Een goede mountainbike van elke fietser een specialist.

Ons aanbod

Goed verzekerd de baan op

Heb je al gedacht aan een fietsverzekering? Fietsen Van der Veken werkt samen met twee betrouwbare partners zodat je met een veilig gevoel kunt fietsen. Bekijk meer info op hun website of vraag ernaar bij één van onze collega’s.  

Alles er op en er aan.

Zoals bij elke hobby komen er bij fietsen veel extra’s kijken. Helmen, outfits, poetsgerief, pedalen, schoenen, … Noem maar op.
Het kan voor beginners overweldigend lijken. Wij helpen je met de essentials.

Hoe kies je een mountainbike?

Waar moet je op letten als je een mountainbike kiest? We gidsen je hieronder in de 4 belangrijkste stappen door het proces. 

1. Model

Het belangrijkste verschil in types is de locatie van de veringen. Hardtail mountainbikes hebben enkel veringen op de voorvork. Ze vangen daardoor iets minder fel de schokken op en zijn vooral geschikt zijn voor bosritten en klimmen.

Full suspension mountainbikes daarentegen, beschikken over veringen op de voor- en achtervork. Daardoor zijn ze ideaal voor ruigere terreinen. Ze zijn wel iets zwaarder waardoor ze minder beweeglijk zijn en moeilijker om mee te klimmen.

2. Merk

Voor mountainbikes en accessoires werken wij met premium merken zoals SPECIALIZED.

3. Wielen

Er zijn bij mountainbikes 3 voorname wielmaten. 26, 27.5 en 29 inch. De grotere van de drie is de populairste. Deze biedt het meeste grip. Kleinere maten kunnen we aanraden als wendbaarheid en makkelijk sturen belangrijk voor jou is. Mountainbikes hebben dikke rubberen banden met een specifiek ontworpen profiel. 

4. De juiste maat

Het passen van je fiets is even belangrijk als het passen van je schoenen. Dit geldt absoluut ook bij mountainbikes omdat het een intensieve sport is. Een fout formaat van mountainbike kan niet alleen belastend zijn voor je spieren, het is bovendien erg gevaarlijk.

De maat van je fiets is verbonden met de afmetingen van het frame. Welke frame maat het best is voor jouw hangt af van de lengte van je binnenbeen. Er zijn formules en tabellen die je hierbij kunnen helpen. Maar uitvinden welke maat geschikt is voor jou, test je best in levende lijven.

Kom langs en wij bekijken welke opties er voor jou beschikbaar zijn. Of test hoe het fietsen voelt. Want we kunnen het belang van een testrit niet genoeg benadrukken!

Plan je testrit bij fietsen Van der Veken

En ondervind welke fiets voor jou ideaal is!

Meer weten overmountainbikes?

Het type pedalen is geen onbelangrijk verschil. Platform pedalen zijn zoals je standaard fiets los. Je hebt vrijheid met je voet en je bent iets mobieler. 

Klikpedalen klikken vast met speciale schoenen. Ze zorgen daardoor voor een veel efficiëntere kracht overdracht. Het is zeker een aanrader voor fietsers die graag eens stevig doorrijden. Voor de twijfelaars is het altijd een optie om later over te schakelen.

De remmen van een mountainbike worden vaak gebruikt en komen onder meer druk te staan. Ze moeten ook snel reageren. Er wordt daarom vaker voor schrijfremmen gekozen.

Schijfremmen zijn veiliger en slijten minder snel. Ook omdat er vaak in modder en natte wegdekken wordt gereden, geniet dit type remmen de voorkeur.

Het materiaal van je frame bepaalt een groot deel van de prijs. En die volgt de logica; hoe lichter, hoe duurder.

Carbon is het lichtste materiaal waar elke fiets in het peloton uit bestaat en waar de beste tijdrijders op zitten. Het is dan ook duurder, maar er bestaan zeker ook modellen in de gemiddelde prijsklasse.

Staal is het zwaarste materiaal. Voor echte klimmers is het minder geschikt, maar het kan wel tegen een stootje.

Aluminium is de tussenoplossing waar veel instapmodellen uit bestaan.

Denk bijvoorbeeld aan een helm, een zadel, spatborden, kledij, …

Bij mountainbiken is veiligheid heel belangrijk. Een fietshelm is dus essentieel voor iedereen. En een beetje bescherming tegen modder komt ook zeker van pas.

Alternatieven

Gravel- en racefietsen

Een racefiets is gemaakt voor snel op de baan te rijden. Door hun licht gewicht en dunne bandjes zijn ze minder geschikt om op onverhard terrein te rijden. Gravel fietsen zijn ook een trend die sterk aan het opkomen is. Deze fietsen zijn vergelijkbaar met racefietsen maar hebben dikkere banden. Ze hebben geen veringen dus zullen niet goed schokken opvangen. Het is vooral een goede tussenoplossing voor

Stadsfietsen

Als jij geniet van het uiterlijk van een prachtige koersfiets, maar liefst comfortabel door de stad rijdt, kan je een kijkje nemen tussen onze stijlvolle stadsfietsen.

Nog vragen?

Stuur ze door of kom langs en wij helpen je meteen verder.