Koersfietsen

Haal je innerlijke coureur naar boven

Sportieve modellen voor echte snelheidsduivels

Racefietsen worden steeds populairder. Met die stijging in aanvraag, stijgt ook het aanbod. Racefietsen bestaan in alle modellen, budgetten, vormen en maten. Voor elke type renner hebben wij dan ook de beste fiets en fietsuitrusting ter beschikking. Voor alle klanten van beginners tot de meest ervaren coureurs.

racefietsen

Lichtgewichten uit aluminium en carbon

Natuurlijk wil je met je racefietsen aan een toptempo die berg op vliegen. Dat kan dankzij jaren onderzoek naar het lichter maken van elk onderdeel van de fiets. Wij bieden een breed assortiment aan kwaliteitsvol materiaal voor elk budget.

gemaakt voor optimale snelheid

In een echte koersfiets draait het kleinste onderdeeltje mee en loopt er niets stroef. Zo sprint jij als eerste over de meet.

Korte sprints tot meerdaagse trips

Verschillende modellen werken voor verschillende doelen. Wil jij gaan klimmen in de Alpen, ben je een powerhouse die liever de sprint aan gaat of zoek je een all-round model? Wij bieden alle mogelijkheden en helpen je bij je keuze.

Goed verzekerd de baan op

Heb je al gedacht aan een fietsverzekering? Fietsen Van der Veken werkt samen met twee betrouwbare partners zodat je met een veilig gevoel kunt fietsen. Bekijk meer info op hun website of vraag ernaar bij één van onze collega’s.  

Alles er op en er aan.

Zoals bij elke hobby komen er bij fietsen veel extra’s kijken. Helmen, outfits, poetsgerief, pedalen, schoenen, … Noem maar op.
Het kan voor beginners overweldigend lijken. Wij helpen je met de essentials.

Retul Fit

Retül Fit

HELPING RIDERS MAKE DECISIONS USING DATA.

We beginnen met een pre-fit fysieke beoordeling, zodat bij het bepalen van de afstelling de beperkingen van je lichaam, eerdere blessures en je fietsdoelen meegenomen worden.
 
Terwijl je fietst, worden sensoren op 8 anatomische punten van je lichaam gevolgd door het Retül Vantage Motion Capture-systeem. Zo worden real-time driedimensionale gegevens van elke pedaalslag verzameld, waardoor een dynamische meting ontstaat.
 
De Retül Fit-software verrekent de gegevens, zodat onze bikefitter met behulp van deze data jou in je perfecte rijpositie kan plaatsen.

Zodra je samen met onze bikefitter de definitieve fietspositie hebt vastgesteld, maakt hij met de Retül Zin-tool een digitale afdruk van je uiteindelijke fietsafstelling. Je krijgt een volledig fit-rapport, zodat je later altijd de fietsgegevens en afstelling kunt nakijken.

Heeft u interesse in een Retül fitting?
 
Vraag meer info of maak een afspraak via  bartdockx@fietsen-vanderveken.be

Ons aanbod

Hoe kies je een racefiets?

Waar moet je op letten als je een racefiets kies? We gidsen je hieronder door de 4 belangrijkste stappen.

1. Model

“Begin je net met fietsen of ben je al klaar voor een professioneler model? Heb je een budget voor ogen? Waar wil je voornamelijk gaan fietsen?” Dit zijn vaak de eerste vragen die je te horen krijgt als je onze fietswinkel binnenstapt.

Het is belangrijk om dit samen uit te klaren alvorens we gaan praten over specifieke onderdelen zoals remmen, wielen of versnellingen.

Beginnen doen we met het onderscheid tussen een mannen- en vrouwenmodel, want er zijn wel degelijk grote verschillen! Vrouwenfietsen zijn aangepast aan de verschillende proporties van het lichaam, zoals een een korter frame door een korter bovenlichaam maar ook smallere remhendels en andere zadels. Vrouwen kunnen perfect op een mannenfiets rijden. Maar voor wie veel kilometers wil afleggen raden we het juiste model aan. 

Verder bestaat er ook een verschil tussen aero modellen en endurance fietsen. Aero fietsen zijn zoals het woord zegt aerodynamischer. Ze zijn speciaal ontworpen om je lichaam in een compactere houding te krijgen. Op een endurance fiets zit je iets rechter. Dit model wordt dan ook aangeraden voor de meeste renners.

2. Merk

Voor koersfietsen werken wij met premium merken zoals Specialized.

3. Materiaal

Het materiaal van je frame bepaalt een groot deel van de prijs. En die volgt de logica; hoe lichter, hoe duurder. Carbon is het lichtste materiaal waar elke fiets in het peloton uit bestaat en waar de beste tijdsrijders op zitten. Het is dan ook duurder, maar er bestaan zeker ook modellen die in de gemiddelde prijsklasse. Staal is het zwaarste materiaal. Voor echte klimmers is het minder geschikt, maar het kan wel tegen een stootje. Aluminium is de ideale tussenoplossing met veel keuze, zeker bij de instapmodellen.

4. De juiste maat

Het passen van je fiets is even belangrijk als het passen van je schoenen. Dit geldt des te meer bij een racefiets omdat je er vaak voor lange perioden voorovergebogen en intensief op sport. Je mag je nooit ongemakkelijk op je fiets voelen. Een te grote of te kleine fiets kan zorgen voor krampen, rug- of nekpijn en op lange termijn blessures.

De maat van je fiets is verbonden met de afmetingen van het frame. Welke frame maat het best is voor jouw hangt af van de lengte van je binnenbeen. Er zijn formules en tabellen die je hierbij kunnen helpen. Maar uitvinden welke maat geschikt is voor jou, test je best in levende lijve.

Kom langs en wij bekijken welke opties er voor jou beschikbaar zijn. Of test hoe het fietsen voelt. Want we kunnen het belang van een testrit niet genoeg benadrukken!

Plan je testrit bij fietsen Van der Veken

En ondervind welke fiets voor jou ideaal is!

Meer weten over koersfietsen?

Het type pedalen is geen onbelangrijk verschil. Platform pedalen zijn zoals je standaard fiets los. Je hebt vrijheid met je voet en je bent iets mobieler. 

Klikpedalen klikken vast met speciale schoenen. Ze zorgen daardoor voor een veel efficiëntere kracht overdracht. Het is zeker een aanrader voor fietsers die graag eens stevig doorrijden. Voor de twijfelaars is het altijd een optie om later over te schakelen.

Wij werken onder andere met groepset van Shimano.

Deze merken produceren meestal een combinatie van alle mechanische onderdelen. Daarmee bedoelen we de remmen, de derailleur, de cassette, de ketting enzovoort. Ook hier kan tot in detail worden gewikt en gewogen wat de beste opties zijn. We bespreken kort de belangrijkste zaken graag in een persoonlijk gesprek.

Koersfietsen komen met dunne banden. Zo bieden ze weinig weerstand en zijn ze het snelst op de baan. 

Extra wielsets zijn vaak een goede oplossing voor fietsliefhebbers die willen wisselen tussen bijvoorbeeld dunne banden en een steviger bandenprofiel. Maar niet alle wielen passen op elke fiets, dit hangt af van de band- en velgbedreedte. Stel ons je vragen en wij helpen je graag met je keuze.

Denk bijvoorbeeld aan zadels, kleur, sturen, spatborden, kledij, helmen, …

Vele van deze zaken zijn individueel toe te voegen en niet alle accessoires zijn meteen broodnodig. Als je niet van plan bent veel in de winter of in het donker te fietsen vallen er al wat zaken weg. Wij voorzien de essentials voor beginners alsook de middelen voor wie uren op z’n fiets spendeert.

Alternatieven

Gravel- en mountainbikes

Gravelfietsen zijn ook een trend die sterk aan het opkomen is. Deze fietsen zijn als racefietsen, maar zijn meestal iets zwaarder en hebben dikkere banden. Ze zijn ideaal voor mensen die graag op de baan rijden maar ook al eens afwijken van de wegen. Een mountainbike is dan weer echt voor in de bergen en op modderpaden. Ze zijn zwaarder, steviger en hebben sterke veringen.

Stadsfietsen

Als jij geniet van het uiterlijk van een prachtige koersfiets, maar liefst comfortabel door de stad rijdt, kan je een kijkje nemen tussen onze stijlvolle stadsfietsen.

Nog vragen?

Stuur ze door of kom langs en wij helpen je meteen verder.